Wise Lemur QuizzesPlay today
Plays on YouTube
Baseball · career path · No. 5

Career Path — Episode 5 | Wise Lemur Baseball

15 questionsMedium2026-10-30

Every question in this episode

  1. Every club he played for. Who is he?

    Florida Marlins 2003–2007 → Detroit Tigers 2008–2023

    Answer: Miguel Cabrera

    In 2013, Cabrera won his second straight MVP by hitting .348 with 44 home runs and 137 RBIs.

  2. Every club he played for. Who is he?

    Minnesota Twins 1997–2002 → Boston Red Sox 2003–2016

    Answer: David Ortiz

    Ortiz won the World Series three times with Boston, and was named the Series MVP in 2013.

  3. Every club he played for. Who is he?

    Houston Astros 2011–2026 → AL MVP 2017

    Answer: Jose Altuve

  4. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by Arizona Diamondbacks 2009 → Arizona Diamondbacks 2011–2018 → St. Louis Cardinals 2019–2024 → New York Yankees 2025–2026 → NL MVP 2022

    Answer: Paul Goldschmidt

    Goldschmidt was a 2009 8th-round pick, 246th overall — and still went on to win the 2022 MVP.

  5. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by Montreal Expos 1975 → Montreal Expos 1976–1986 → Chicago Cubs 1987–1992 → Boston Red Sox 1993–1994 → Florida Marlins 1995–1996 → NL MVP 1987

    Answer: Andre Dawson

  6. Every club he played for. Who is he?

    Texas Rangers 1991–2002 → Florida Marlins 2003 → Detroit Tigers 2004–2008 → New York Yankees 2008 → Houston Astros 2009 → Texas Rangers 2009 → Washington Nationals 2010–2011 → Rangers Rookie of the Year 1991

    Answer: Ivan Rodriguez

    In 1999 Ivan Rodriguez hit 35 home runs and won MVP — he never topped 25 in any other season of his career.

  7. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by Atlanta Braves 1974 → Atlanta Braves 1976–1990 → Philadelphia Phillies 1990–1992 → Colorado Rockies 1993 → NL MVP ×2

    Answer: Dale Murphy

  8. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by Chicago Cubs 1984 → Chicago Cubs 1986–1992 → Atlanta Braves 1993–2003 → Chicago Cubs 2004–2006 → Los Angeles Dodgers 2006 → San Diego Padres 2007–2008 → Los Angeles Dodgers 2008 → NL Cy Young ×4

    Answer: Greg Maddux

    In 1994 Maddux posted a microscopic 1.56 ERA for Atlanta — yet finished with just 16 wins.

  9. Every club he played for. Who is he?

    St. Louis Cardinals 1941–1963

    Answer: Stan Musial

    In 1948 Musial hit .376 with 39 home runs and 131 RBI — the closest he ever came to a Triple Crown season.

  10. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by San Diego Padres 1973 → San Diego Padres 1973–1980 → New York Yankees 1981–1990 → California Angels 1990–1991 → Toronto Blue Jays 1992 → Minnesota Twins 1993–1994 → Cleveland Indians 1995

    Answer: Dave Winfield

    Winfield was picked 4th overall in the 1973 draft and made his major-league debut that same June, aged just 21.

  11. Every club he played for. Who is he?

    New York Yankees 1951–1968

    Answer: Mickey Mantle

    In 1954, Mantle legged out 12 triples, his career high — one more than he'd ever manage again.

  12. Every club he played for. Who is he?

    Cincinnati Reds 1964–1976 → Montreal Expos 1977–1979 → Boston Red Sox 1980–1982 → Philadelphia Phillies 1983 → Cincinnati Reds 1984–1986

    Answer: Tony Perez

    In 1970 Perez hit .317 with 40 homers and 129 RBIs, the peak year of his Hall of Fame career.

  13. Every club he played for. Who is he?

    Milwaukee Brewers 2005 → Texas Rangers 2006–2013 → Baltimore Orioles 2014 → Seattle Mariners 2015–2018 → Minnesota Twins 2019–2021 → Tampa Bay Rays 2021 → Washington Nationals 2022 → San Diego Padres 2023 → PCL League Championship Most Valuable Player 2005

    Answer: Nelson Cruz

    Nelson Cruz posted a 1.031 OPS with 41 homers for the Twins in 2019 — at age 38.

  14. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by Houston Astros 1988 → Houston Astros 1990–1995 → Chicago Cubs 1995–1996 → Houston Astros 1997 → Detroit Tigers 1998 → Arizona Diamondbacks 1999–2006 → Los Angeles Dodgers 2007 → Florida Marlins 2008

    Answer: Luis Gonzalez

  15. Every club he played for. Who is he?

    Drafted by Milwaukee Brewers 1986 → Milwaukee Brewers 1988–1991 → San Diego Padres 1992–1993 → Florida Marlins 1993–1998 → Los Angeles Dodgers 1998–2001 → Atlanta Braves 2002–2003 → New York Yankees 2004–2006 → Detroit Tigers 2007–2008 → New York Mets 2009

    Answer: Gary Sheffield

    In 1996, Sheffield hit .314 with 42 homers and 120 RBIs for the Marlins — the peak year of his 22-season career.