Wise Lemur QuizzesPlay today
Plays on YouTube
Basketball · career path · No. 4

Career Path — Episode 4 | Wise Lemur Basketball

15 questionsMedium2026-10-27

Every question in this episode

  1. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2003 → Miami Heat 2003–2015 → Chicago Bulls 2016 → Cleveland Cavaliers 2017 → Miami Heat 2017–2018

    Answer: Dwyane Wade

    In 2008, Wade poured in 2,386 points for Miami while also chipping in 589 assists and 173 steals — a true do-it-all peak season.

  2. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2006 → Portland Trail Blazers 2006–2014 → San Antonio Spurs 2015–2020 → Brooklyn Nets 2020–2021

    Answer: LaMarcus Aldridge

    LaMarcus Aldridge was the 2nd overall pick in 2006, and his best season came in 2010 when he scored 1,769 points and grabbed 709 rebounds.

  3. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 1998 → Boston Celtics 1998–2012 → Brooklyn Nets 2013 → Washington Wizards 2014 → LA Clippers 2015–2016

    Answer: Paul Pierce

  4. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2012 → Washington Wizards 2012–2022 → Phoenix Suns 2023–2024 → LA Clippers 2025

    Answer: Bradley Beal

  5. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 1984 → Philadelphia 76ers 1984–1991 → Phoenix Suns 1992–1995 → Houston Rockets 1996–1999

    Answer: Charles Barkley

    In 1987, five years after being picked fifth overall, Barkley poured in 2,264 points and grabbed 951 rebounds in a single season.

  6. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2006 → Memphis Grizzlies 2006–2008 → Houston Rockets 2008–2011 → Toronto Raptors 2012–2020 → Miami Heat 2021–2023 → Philadelphia 76ers 2023–2025

    Answer: Kyle Lowry

  7. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 1996 → Phoenix Suns 1996–1997 → Dallas Mavericks 1998–2003 → Phoenix Suns 2004–2011 → Los Angeles Lakers 2012–2013

    Answer: Steve Nash

    Nash, born in South Africa, was the 15th pick in 1996 — in 2005 he dished 826 assists for Phoenix.

  8. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2007 → Atlanta Hawks 2007–2015 → Boston Celtics 2016–2018 → Philadelphia 76ers 2019 → Oklahoma City Thunder 2020 → Boston Celtics 2021–2024 → Golden State Warriors 2025

    Answer: Al Horford

  9. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2008 → New Jersey Nets 2008–2011 → Brooklyn Nets 2012–2016 → Los Angeles Lakers 2017 → Milwaukee Bucks 2018–2024 → LA Clippers 2025

    Answer: Brook Lopez

    Brook Lopez, the 10th overall pick in 2008, once poured in 1,673 points in a single season for the Nets.

  10. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 1998 → Golden State Warriors 1998–2002 → Dallas Mavericks 2003 → Washington Wizards 2004–2009 → Cleveland Cavaliers 2009–2011 → Los Angeles Lakers 2012 → LA Clippers 2013

    Answer: Antawn Jamison

  11. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2004 → Orlando Magic 2004–2011 → Los Angeles Lakers 2012 → Houston Rockets 2013–2015 → Atlanta Hawks 2016 → Charlotte Hornets 2017 → Washington Wizards 2018 → Los Angeles Lakers 2019 → Philadelphia 76ers 2020 → Los Angeles Lakers 2021

    Answer: Dwight Howard

  12. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2003 → Denver Nuggets 2003–2010 → New York Knicks 2010–2016 → Oklahoma City Thunder 2017 → Houston Rockets 2018 → Portland Trail Blazers 2019–2020 → Los Angeles Lakers 2021

    Answer: Carmelo Anthony

    Anthony's biggest scoring year came in 2005 with Denver, when he poured in 2,122 points.

  13. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2005 → Philadelphia 76ers 2005–2011 → Atlanta Hawks 2012–2013 → Toronto Raptors 2014 → Los Angeles Lakers 2015–2016 → Houston Rockets 2016 → LA Clippers 2017–2020 → Atlanta Hawks 2020–2021

    Answer: Lou Williams

  14. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 1985 → Portland Trail Blazers 1985–1994 → Minnesota Timberwolves 1995–1997 → Miami Heat 1998 → San Antonio Spurs 1999–2001

    Answer: Terry Porter

  15. Every club he played for. Who is he?

    Drafted 2001 → Boston Celtics 2001 → Phoenix Suns 2001–2004 → Atlanta Hawks 2005–2011 → Brooklyn Nets 2012–2015 → Miami Heat 2015 → Utah Jazz 2016–2017 → Houston Rockets 2017 → Boston Celtics 2021

    Answer: Joe Johnson

    Johnson's biggest season came in 2007 with Atlanta — 1,779 points and 474 assists — six years after Boston took him 10th overall.